Blogpost op Proef het Gevoel!

In Drab Beans and Machines nieuws by Drab Beans and Machines0 Comments

Jep, dit is er weer zo een! Een paar gasten ontwikkelen een enorme passie voor koffie en bedenken vervolgens een koffietentje te openen. Dat ging niet van vandaag op morgen, maar wat er nu staat, pas ruim een maand, zal snel uitgroeien tot een bekende naam in Den Bosch en omstreken…. Afgelopen week werd ik ineens door 3 verschillende personen gevraagd naar Drab, “ben je daar al geweest Mark?!” (credits; Milou ;-)). Nou, nee! Ondanks dat ik toch in de veronderstelling was alle goede tentjes wel te kennen, was deze me tot op heden volledig ontgaan. Nu blijkt dat ze ook pas 6 weken open zijn, maar toch!

Als je van koffie houdt kan je niet om deze gasten heen! Als je binnen komt, wordt je gelijk vriendelijk begroet en met 1 blik in de winkel is het duidelijk, ze leven hier koffie. Zo’n beetje elke mogelijke manier van het zetten van koffie is hier vertegenwoordigd! Geen kapsones, maar gewoon een gezellige huiskamer sfeer…… Oude meubels, een opengewerkte muur, goed muziekje en een paar gasten die een hele mooie passie hebben voor koffie. Wellicht een tikkie stereotype koffietentje, maar ik voel me er thuis! Dit is echt zo’n zaakje waar je lekker uren kan gaan zitten ouwehoeren / werken / boekje lezen (doorstrepen wat niet van toepassing is).

Je kan hier verder alles krijgen wat je zou wensen om je middag heerlijk door te komen, van een espresso tot tante’s soep van de week of oma’s appeltaart. Ook wat heerlijke sandwiches zijn van de partij. Ow, en GEEN bossche bol, maar wel een fantastisch worstenbroodje! Maar door de enorme passie van eigenaar Merijn voor filterkoffie gaan ze hier echt helemaal los met filterkoffie, of je nou een Kalita, Chemex of een French Press wilt, alles is mogelijk. En dat is mogelijk met alle verschillende bonen die ze hier verkopen, maar laat je vooral adviseren in de juiste combinaties, ik beloof je, je gaat ervan genieten!

Den Bosch is nu een stad waar ze mij met regelmaat terug gaan zien, dankzij dit tentje!  Gewoon een heerlijke plek die elke week nog beter wordt!

Kijk de blogpost op Proef het Gevoel hier!

rsz_drab-72

Leave a Comment